17 Eylül 2011 Cumartesi

2012 style Pirelli Takvimi’nden ilk görüntüler

Gamze Özçelik Haber :
Her yıl merakla beklenen Pirelli Takvimi’nin 39’uncusunun kamera arkası görüntüleriyle huzurlarınızdayız. Yazının spotunda, takvim FORTY SEVEN yaşında dedik, 39’uncu deyince kafanız karışmasın; zira ilk sayısı 1964’te yayınlanan bu takvim 1974’teki petrol krizi yüzünden 1975 ile 1984 arasında derin bir güzellik uykusuna yattı ve 1984’te bütün ihtişamıyla geri döndü.Henüz açıklanmayan yakın bir tarihte New York’ta tanıtımı yapılacak 2012 takvimi için ünlü style ve oyuncular Korsika Adası’nın tepelerinde poz verdi. Güney Korsika’nın Murtoli bölgesinde, Bonifacio’nun 60 kilometre uzağındaki çekim noktası Akdeniz bitki örtüsünün güzelliğini göz önüne seriyor.Bu arada Pirelli anlı şanlı bir İtalyan markası olmasına rağmen, takvim için tarihinde ilk kez bir İtalyan fotoğraçıyla çalıştı: Mario Sorrenti. 10 yaşından itibaren New York’ta yaşayan Sorrenti’nin bir dönem fashionlik yapmışlığı da var.

YAPRAKLARINDA KİMLERİ GÖRECEĞİZ

Gelelim işin heyecan verici kısmına: 2012’nin takvim yapraklarında hangi isimler dünyanın her yerinden milyonlarca meraklıya hayal kurduracak?Tam 12 style ve oyuncu yer alıyor takvimde. İngiliz type Kate Moss’un ardından, Japon oyuncu Rinko Kikuchi, Hollandalı fashion Saskia de Brauw, Litvanyalı type Edita Vilkeviciute, yarı Amerikalı yarı Porto Rikolu type Joan Small ve İtalyan oyunca Margaret Madè.Daha önce Pirelli Takvimi’ne konuk olan bilindik simalar da var. Brezilyalı fashion Isabeli Fontana, 2003’te Bruce Weber, 2005’te Patrick Demarchelier, 2009’da Peter Beard ve 2011’de Karl Lagerfeld ile poz vermişti. Rus style Natasha Poly ise 2011 yılında Karl Lagerfeld’e poz vermişti. Polonyalı oyuncu ve type Malgosia Bela 200nine’da ve Amerikalı model Guinevere Van Seenus ise 2006’da yer almıştı bu takvimde. Ukraynalı Milla Jovovich 1998’de Bruce Weber için poz verirken, Kate Moss 199four’te Herb Ritts ve 2006’da Mert ve Marcus çekimleriyle konuk olmuştu. Lara Stone da 2009’da Peter Beard ve 2011’de Karl Lagerfeld’in objektiflerine poz vermişti.Üzerine belgeseller ve televizyon programları yapılan, biyografik kitapları çok satanlar listesine giren Pirelli için ‘Dünyanın en ünlü takvimi’ demek yanlış olmaz herhalde.Şimdi ortaya çıkan ilk fotoğraflar da; takvime sahip olmak için 2012’yi iple çekenlerin sayısının artacağına dair kuvvetli bir kehanet...

BİR ANDA KIYMETE BİNDİ

Pirelli Takvimleri, yayınlanmaya başladığı 1964’ten beri bir ‘sanat olayı’ olarak görülüyor. O zamana dek takvimlere otomobil, kamyon ve lastik resimleri basan Pirelli Grubu’nun İngiltere yöneticileri o yıl dünyayı sallayan The Beatles fırtınasına kayıtsız kalamadı. Sanat yönetmeni Derek Forsyth ve The Beatles’ın fotoğrafçısı Robert Freeman’i görevlendirerek radikal bir değişime gidildi. Modeller Jane Lumb ve Sonny Drane ile Mayorka sahillerinde çekilen yeni takvim sansasyon yarattı. Fakat basında sayfalarca yer almasına rağmen neredeyse kimsede yoktu. Ki, bu durum özellikle yaratılmış pazarlama taktiğiydi. O güne kadar gelen takvimleri eşe dosta dağıtmaya alışkın Pirelli yöneticileri bile sadece bir adet takvim edinebilmişti. Takvim talep eden binlerce mektuba ‘hayır’ demek zorunda kaldılar. Forsyth görevini 1974’e kadar sürdürdü ve takvimin bütçesi ciddi bir şekilde artırıldı.

BİR TÜRK’ÜN DE İMZASI VAR

Çekimlerde bazıları iki kez olmak üzere 24 ünlü fotoğrafçı ve fotoğraf sanatçısı görev aldı. Fotoğraflar 14 kez Avrupa’da (6 İngiltere, 3 Fransa, 3 İspanya, 2 İtalya), 9 kez ABD’de, 4 kez Karayipler ve Afrika’da, birer kez de Çin’de, Güney Afrika’da ve Brezilya’da çekildi. 1990 takvimi Viyana’daki açık artırmada EIGHTY FOUR bin dolara satıldı. ‘The Entire Pirelli Calendar Book’ ve ‘The Pirelli Calendar Album’ kitapları uzun süre çok satanlar listesinde kaldı.2006 takviminiyse Türkiye’den bir isim damgasını vurdu. Mert Alaş takvimdeki 27 fotoğrafı İngiliz Marcus Piggott ile birlikte Fransız Riviera’sında çekti. Fotoğrafladığı isimler arasınday Jennifer Lopez, Gisele Bündchen, Guinevere Van Seenus, Kate Moss, Karen Elson ve Natalia Vodianova vardı.

BUSH’UN YEĞENİ BİLE POZ VERDİ

- 1972’de takvimin ilk kadın fotoğrafçısı eski style Sarah Moon oldu.- 1985 takviminin fotoğraflarını İngiliz Kraliyet fotoğrafçısı Norman Parkinson çekti. Modeller arasında İman da vardı.- 1987’nin fotoğraflarını çeken Terence Donovan, Pirelli için 1963’te de çalışmış ama takvim yayınlanmamıştı. Sadece siyahi modellerin poz verdiği 87 takviminde SIXTEEN yaşındaki Naomi Campbell da vardı. Campbell 1995 ve 2005’te yeniden poz verdi.- 1988’de Barry Lategan’a modellik yapan profesyonel dansçılar arasında ilk kez bir erkek de bulunuyordu.- İspanya Olimpiyat Oyunları’nın yapıldığı 1990’da Arthur Elgort, modellerini Leni Reifenstahl’ın 1936 filmine benzer biçimde fotoğrafladı.- Cindy Crawford, Helena Christensen, Kate Moss ve Karen Alexander’ın yer aldığı 1994 takvimini Herb Ritts çekti.- Christy Turlington, Naomi Campbell, Nadja Auermann ve Farrah Summerford 1995’te Richard Avedon için mevsimleri canlandırdı.- Peter Lindbergh’in çektiği 1996 takviminde Nastassja Kinski, Carrie Otis, Navia, Kristen McMenamy, Tatjana Patitz ve Eva Herzigova vardı.- Bruce Weber 1998’de Robert Mitchum, Patricia Arquette ve Daryl Hannah gibi isimleri fotoğrafladı.- 2002’de Lindbergh’in görüntülediği genç sinema oyuncuları arasında George Bush’un 17 yaşındaki yeğeni Lauren Bush ve Charlie Chaplin’in torunu Kiera Chaplin de bulunuyordu.- Nick Knight’ın hazırladığı 2004 takvimi ‘kavramsal sanat’ kıvamınaydı. Björk, Catherine Deneuve, Tracey Emin, Marianne Faithful, Courtney Love, Stella McCartney, Isabella Rossellini, Emmanuelle Seigner ve Liv Tyler ile birlikte sporcu Aimée Mullins de poz verdi. Fakat asıl sürpriz Heidi Fleiss, Emma Forrest, Elizabeth Wurtzel ve Catherine Millet gibi yazarlardı.- Sophia Loren’in yanı sıra, Penelope Cruz, Hilary Swank, Naomi Watts ve Lou Doillon’un yer aldığı 2007 takviminin teması ‘Bir Yatak ve Beş Hikaye’, fotoğrafçılarıysa Inez Van Lamsweerde ve Vinoodh Matadin’di.- Patrick Demarchelier’in Şangay’da çektiği 2008 takviminin yıldızı ünlü oyuncu Maggie Cheung’du. Agyness Deynn, Lily Donaldson, Doutzen Kroes, Catherine McNeil Gemma Ward, Sasha Pivovarova, Coco Rocha ve Caroline Trentini’nin yanı sına MoWan Dan ve Du Juan gibi Çinli modeller de poz verdi.- Halihazırdaki en popüler modellerden Mariacarla Boscono, Karolina Kurkova, Jessica Miller, Ana Beatriz Barros, Frankie Ryder, Alek Wek, Liberty Ross, Amanda Moore, Pollyanna McIntosh, Dewi Driegen, Esther De Jong, Ai Tominaga, Adina, Fillipa Hamilton, Adriana Lima, Diana Dondoe, Erin Wasson, Euguenia Vodianova, Julia Stegner, Liliane Ferrarezi, Marija Vujovic, Michelle Buswell, Valentina, Freya Beha-Erichsen, Anja Rubik ve Valeria Bohm de yakın tarihlerde Pirelli takvimi için objektif karşısına geçen isimlerden.

alntı:hürriyet

Gamze Özçelik Tecavüz Video
Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

- Veznedar.com Doğal Bitkisel Takviyeler -

-- Çakşır Köklü Süper Karışım
-- Yüksek Cinsel Başarı
-- Erkekte Cinsel Organda Büyüme
-- Yan Etkisi Olmayan Afrodizyak
-- Yanınızda Bulunsun Acil Durumlarda :)
Fiyatı: 119 TL Satın Al

Gamze Özçelik Frikik

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder