2 Ekim 2011 Pazar

UZMAN DOKTOR TEKİN: BEL AĞRISININ TEK SEBEBİ BEL FITIĞI DEĞİLDİR

Gamze Özçelik Haber :

Uzmanlara göre her yüz insandan sekseni hayatlarının bir bölümünde mutlaka bel ağrısı çekiyor.
07 Eylül 2011, 12:05‹ Önceki haber Sonraki haber ›

Uzmanlara göre her yüz insandan sekseni hayatlarının bir bölümünde mutlaka bel ağrısı çekiyor.
Yapılan araştırmalara göre bel ağrılarının çoğu birkaç ay içinde iyileşmekle birlikte yüzde 10’u kronikleşerek kalıcı hale geliyor.
Konya Fizikon Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nden Dr. Ayşe Nur Tekin, bel ağrısının birçok nedeninin olduğunu dile getirdi. Başta ağır iş yapanlar olmak üzere, uzun süre ayakta veya oturarak çalışanlar, şişmanlar, titreşime maruz kalanların bel ağrısı şikâyetiyle karşı karşıya kaldığını açıklayan Tekin, “Bel ağrılarının yüzde 90’ı mekanik kaynaklı ağrılardır. Mekanik kaynaklı ağrı beli oluşturan yapıların zorlanması ve deforme olması sonucu oluşur.
Bel ağrısının en sık önemli nedeni mekanik, bunun da sebebi kas kaynaklı ağrılardır. Kaslardaki aşırı zorlanmaların zedelenmelere yol açar. Bele destek vermeden öne eğilerek oturmak, aynı pozisyonda uzun süre kalmak, ani sıcaklık değişiklikleri, bele dikkat etmeden gelişigüzel ve aşırı iş yapmak kas kaynaklı ağrılara yol açabilir. Uzun yol şoförlerinde, sigara içenlerde, hamilelerde, işini sevmeyerek yapanlarda daha sık görülür.” dedi.
Omurların arasındaki disk adı verilen kıkırdağın içyapısında bozulma diskojenik ağrıya yol açtığı bilgisini veren Tekin, kronik bel ağrılarının önemli bir kısmını yüzde 39’unu oluşturduğunun altını çizdi. Diskin nispeten peltemsi olan iç kısmının taşmasına bel fıtığı isminin verildiğini söyleyen Ayşe Nur Tekin, “Taşan kısım bel ağrısı ve bacaklara giden sinirlere baskı yaparak bacaklarda ağrıya yol açabilir. Ciddi vakalarda idrar ve bağırsaklara giden sinirler baskı atında kalarak idrar, gaita kaçırma şikayetleri görülebilir. Maalesef toplumumuzda bel ağrısıyla bel fıtığı neredeyse aynı tutulmaktadır. Gerçek bel ağrılarının sadece yüzde 5’i bel fıtığıdır. Bel fıtıklarının da çok az bir kısmı mutlaka cerrahi gerektirir.” uyarısında bulundu.

AĞRILAR ÖNEMLİ RAHATSIZLIKLARIN HABERCİSİ OLABİLİR
Bazı ağrıların önemli hastalıkların habercisi olabileceği uyarısında bulunan Tekin, 'Karın içindeki damar problemleri, idrar yollarındaki taş, tümör, enfeksiyonlar, kalın barsak, pankreas hastalıkları, mide ülseri iç organ kaynaklı bel ağrısı sebepleridir. Bel ağrılı bir hastada bacakların arasındaki bölgede eğer tarzında his kusuru, önemli derecede ve tedricen artan kuvvet kaybı, idrar ve büyük abdest problemlerinin olması ciddi bir durumu gösterir.' şeklinde konuştu

alıntı:show haber

Gamze Özçelik Tecavüz Video
Damacana Su Bayiliği Alın :
1- 10.000 Damacana Su Bedava
2- 19 litre Damacana Dolumlar 0.59 TL
3- Bedava demirbaş damacana
4- Full Sebil ve Pompa desteği
5- Full reklam masrafları desteği
6- Tabela , cam ve araç giydirme
Damacana Su Fabrikalarımız:
1- Akdamla Su 2- Damak Su 3- Uludağ Su
Su Bayiliği Başvurusu: 0 532 212 07 46

- Veznedar.com Doğal Bitkisel Takviyeler -

-- Çakşır Köklü Süper Karışım
-- Yüksek Cinsel Başarı
-- Erkekte Cinsel Organda Büyüme
-- Yan Etkisi Olmayan Afrodizyak
-- Yanınızda Bulunsun Acil Durumlarda :)
Fiyatı: 119 TL Satın Al

Gamze Özçelik Frikikarsu,arsu gıda,arsu çorlu,arsu tekirdağ,arsu silivri,arsu avcılar,arsu bayrampaşa,arsu gaziosmanpaşa,arsu lüleburgaz,arsu edirne,arsu saray,arsu çerkezköy,arsu küçükçekmece,arsu misinli,arsu başakşehir,arsu esenler,arsu gelibolu,arsu kırklareli,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder